Værste december på aktiemarkedet nogensinde?

Glædelig jul til jer!

Det er sgu noget spændende vi observerer på aktiemarkeder verden over lige nu. Jeg kan ikke få nok af at læse analyser og sammenfatninger af status på aktiemarkeder lige nu. Så her er lidt af det jeg fundet. 🙂 Dette er ikke for at du skal blive bange eller noget, jeg er helt rolig over det der sker. Det er helt normalt for aktiemarkedet at få korrektioner, eller større crack. Jeg ser det mere som et typ af sundhedstegn og en mulighed at købe ind. 🙂 Men nu ved vi jo ikke om vi skal endnu længere ned, det er absolut en mulighed… Spændende er det i hvert fald. Synes jeg.

If the month ended today, it would be the worst December in history (-14,8%) and the worst month for S&P500 since October 2008

-Charlie Bilello

Vi har lige gået ind i en Bear Market, i hvert fald om man kigger på de amerikanske indeks.

Kilde: MarketWatch

En bear market, når trenden er negativ på aktiemarkedet, defineres som når markedet er ned 20% de seneste 2 måneder. Et av de større indeks i USA, S&P500, gik juleaften ned under 20% fra seneste ATH (all time high) som vi såg kun 94 dage siden.

VIX indeks (volatility index) er på vej op igen, og jeg tror personlig vi kommer til at se lidt mere “fear” de næste (mange?) handelsdage.

Kilde: Yahoo Finance

Ja, bare kig på Fear&Greed Index som er nede på 2, næsten i bund. Det er det laveste jeg set… Spændende. 

Kilde: Money CNN

Ja, December 2018 giver mange år ‘a run for it’, se bare denne summary fra Bespoke:

Hvad gør jeg?

Jeg sidder stille i båden og om noget så planlægger jeg at købe lidt når børsen åbner igen. 🙂 Hvordan året 2018 ender må vi se. Det danske indeks OMXC25 er nede 12.23% YTD (year to date), så jeg tror nok vi ender i minus 🙂

Hvad gør du? Synes du det er lige så spændende som mig? 🙂

Kilde: Nordnets Morgenbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *