Sådan sparer jeg op til min datter – Del 1

Glædelig advent til jer derude <3

Denne uge har jeg lavet en instagram take-over på #MitAarhus. Har nok aldrig været så online på Instagram før, men det var virkelig sjovt. Fik meget god feedback på mit indlæg om investeringer, og det jeg brænder for – kvinder og investering. 🙂

 

I Politiken om børneopsparing

I går var jeg med i Politiken, hvor Dorthe Lønstrup skrevet en artikel omkring børneopsparing. Fantastisk, at det kommer fokus på investering af børneopsparing. Go Dorthe! Jeg tror ikke det er så mange, som ved, at man kan investere de penge som står på en børneopsparing. Jeg tænker, fordi denne kontotype jo tilbage i tiden jo faktisk har givet en ok rente. Det er også helt sikkert mange som er nervøse for, at investere sit barns penge. Jeg synes jo, at det er en risiko ikke at investere, men kan 100% følge alle som vælger ikke at gøre det – eller de som kun investerer f eks 10% av pengene. Det er jo også en risiko når man investerer, og nogen gange er man ikke tryg ved det. Og det er ok. Man skal bare ha tænkt det igennem, det skal være et bevidst valg. 🙂

 

Så sparer jeg til min datter – Del 1

Jeg er lige nu i gang med at undersøge hvilken bank vi skal vælge til Lærkes børneopsparing. Jeg har en god idé om hvad det er jeg vil investere i, men vil skrive en “Så sparer jeg til min datter – Del 2, når porteføljen er klar. 🙂

Kort vil jeg primært investere i investeringsfonde som dækker globalt, fokus Europa og fokus Danmark og/eller Sverige. Derudover vil jeg nok vælge nogle enkelte aktier. Jeg vil, at Lærkes pengemaskine skal passe sig selv og jeg vil have en god spredning.

I Sverige administrer jeg min nieces portefølje, og det har jeg også en artikel om, som du kan læse i det svenske magasin “Aktiespararen” (pedant til “Aktionæren” her i Danmark).

Her er beholdningerne, screenshot fra artikeln som du kan finde HER.

Måske vil jeg også starte en portefølje via en af mine forældre til Lærke i Sverige. Jeg synes, at det findes mange produkter, især investeringsforeninger, som er interessante i Sverige (som man ikke kan få i Danmark). Derudover er ’skattemiljøet’ med det svenske Investeringssparkonto (eller Kapitalförsäkring) vildt meget bedre end et danskt depot. Håber at ‘Aktiesparekontoet’ her i Danmark på sigt bliver lige så godt. Men lige nu er jeg ikke særlig imponeret, men mere om det i et andet indlæg 🙂

Investerer i til jeres børn, og i sådant fald hvordan?

Håber i hygger på stort i aften! Jul er fantastisk.

 

/Linnéa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *