Mit udbytte er vokset med 500% i januar og februar

Yey! Påskeferie og tid til at gennemgå mine aktier. En af de mest motiverende med dette er at kigge igennem mit udbytte. Jeg bliver personligt meget motiveret af at se at det kommer penge ind som udbytte uafhængigt af hvordan markedet går – selvfølgelig er det stadig en risiko med udbyttesaktier, som med alle aktier, men jeg har spredet mig i mange forskellige med et historisk stabilt udbytte.

Udbytte er når man som aktionær, altså når man ejer en aktie i virksomheden, får udbetalt (altså kroner direkt ind på depotet) en del av virksomhedens indtjening.

Jeg kan virkeligt godt lide att opsummere lige udbytte for at få fornemmelsen at det sker noget. Alt mit udbytte investeres igen i aktier. Jeg lavede en omstrukturering af min udbyttesportefølje i 2017, så det er først nu som jeg endelig kan sammenligne lidt for at se hvordan mit udbytte har vokset de første tre måneder i 2018 sammenlignet med 2017. Jeg ville gerne sætte sammen en portefølje som giver mig udbytte jævnt over året. Dette har nu gjort at mit udbytte i januar og februar har vokset HELT vildt. Nu er jo alt relativt, og det er ikke de store penge vi snakker om (endnu 🙂 ), men det motiverer mig virkelig at fortsætte at købe ind regelmæssigt med en del av min løn.

Grafen er på svensk, Utdelning = Udbytte

I januar og februar hade jeg så en øgning på lidt over 500% i udbytte sammenlignet med 2017. I marts har de vokset med ca 200% sammenlignet med 2017. Min “bedste” måned i 2017 var juni, så det bliver spændende at se hvordan foråret kommer til at se ud, jeg har jo lavet lidt om i porteføljen og nogen gange får jeg “ekstre” udbytte fra aktier jeg er ved at “swinge” (dvs prøver at købe billigt og sælge dyrt lidt senere). Strategien er der, men indeholdet i min portefølje er kun i starten af at tage sin fulde form. Det bliver sjovt! 🙂

Hvilke er jeres favorit udbyttes-case?

/Linnéa

Grafen er på svensk, Utdelning = Udbytte

 
 

2 tanker om “Mit udbytte er vokset med 500% i januar og februar”

 1. Nu kan jeg se at dit indlæg efterhånden er ved at være et halvt år gammelt, men synes bestemt stadig det er meget interessant læsning. Meget imponerende det du har kørende her. Sidder selv og roder lidt med nogle investeringer og deler lidt ud på min egen blog.

  God weekend herfra.

  Hilsen
  Gregers

  1. Hej Gregers,
   Tak, hvor bliver jeg glad, at du synes det er interessant. Skal opdatere med de seneste udbytter snarest. 🙂

   Dbh, Linnéa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *