Hvad får man ellers som aktionær? Frynsegoder – Shareholder perks

We’d never recommend a share just because it offers a perk. However, if you do hold any shares, it is definitely worth checking to see if they entitle you to any discounts that could be useful.

– Graham Spooner, rådgivare på The Share Center (Shareholder Perks, 2007)

Jeg ejer nogle unoterede aktier i den virksomhed som min veninde arbejder i, Superfruit. Lige nu investerer jeg via en svensk platform, Pepins, som jeg også håber skal komme til Danmark en dag. Nå, i hvert fald.. jeg fandt ud af, at jeg som aktionær får 20% rabatt på alle deres produkter. Fantastic! Så  begyndte jeg at tænke over, hvad jeg ellers kunne få nogle frysegoder – eller på engelsk, Shareholder Perks.

Shareholder perks, eller frynsegoder (aktie-frynsegoder? 🙂 ) kommer ofte i nogen form af rabat-kupong, måske et aktionærskort, tilbud via e-mail eller små gaver i form af goodie-bags med virksomhedens produkter. Man plejer at behøve at eje et fast antal aktier, men nogen gange er det kun en aktie som er nok. Så som jeg fortsået det kan frynsegoderne skifte lidt over tid, så man skal lige holde sig opdateret. F eks når Anheuser-Busch slog sig sammen med InBev så mistede man som aktionær tilbud om at komme til theme parks som var ejet af Anheuser-Busch. ABInBev er btw virksomheden som står bag øl som Stella Artois, BECKS, Corona etc.
Ja, tilbudene går lidt i alle retninger. Fra billetter som kommer med årsregneskabet (en Big Mac eller pommes fra McDonalds til en gratis kaffe på Starbucks). Jeg ville personlig synes det ville være fedt, at have et “aktionærkort” som giver mig f eks 10% på Starbucks eller noget sådant. Eller hvorfor ikke Matas… 🙂 Men men.. jeg må være tilfreds med EN kop kaffe på Starbucks (OM jeg bestiller årsregneskabet hjem). 🙂

Dette er i min verden en af de bedste tasker. Den kan man købe til 20% rabat om man ejer en hel del Mulberry aktier.. 🙂

Læs eventelt mere om udenlændske ”stock perks” her & her. T ex, ejer du 250 aktier i Mulberry får du 20% rabatt i nogle butiker..  Så, det er altid godt at lige tjek op på hvad man kan få. (Nu er 250 aktier i Mulberry ret mange penge, men you get my point 🙂 ). Jeg spurgte f eks i min lokale Matas butik den anden dag om jeg fik rabat om jeg ejede aktier.. Det hade de ingen anelse om, men det virker ikke som det. Oh well.. Et andet eksempel er cruise selskabet Carnival (læs ev mere her).

 

Hvordan ser det ud i Danmark?

Her er det jeg kunne finde lige nu. Skriv endelig i comments om du ved noget mere 🙂

Bank: Banker hvor man som aktionær f eks kan tage del af konto med højere renter:  Jyske Bank, Kreditbanken, Lollands Bank, Nordjyske Bank. Mange af bankerne giver også gratis valutaveksling, f eks Sydbank, Nørresundby bank & Nordfyns bank.

Sport: Diverse sportsrelaterede selskaber tilbyder gratis billetter eller andre tilbud, F eks Aab, Brøndby IF, SIF SupportPARKEN Sport & EntertainmentÅrhus Elite & AC Horsen.

Rejse og entertainment: En del ejendomsvirksomheder kan man som aktionær kigge op på, da man nogen gange kan få perks her, f eks AROS Boliginvest. DFDS har også en del andre frynsegoder, læs f eks mere her. Du kan også få nogle fordele om du ejer SAS-aktier, læs mere her.

Parken Sport Entertainment kan man også kigge på (f eks her). Och måske den mest sjove frynsegoden Ejer man 100 aktier får man sæsongskort til Tivoli. 🙂

 

….Nå. Jeg investerer selvfølgelig ikke med disse fordele i baghovedet, men jeg synes det er sjovt at tjek op på. Der findes faktisk opgaver skrevne om dette.. Det ville være sjovt om frynsegoder ville begynde at ‘trende’ igen. Jeg tror faktisk det kunne give mere loyale aktionærer. Er man glad for en virksomhed er man også en god ambassadør, kan man jo sige.. 🙂

 

Links om du vil læse mere


 

Disclaimer: Jeg ejer aktier i Superfruit. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *