En dejlig investerings-workshop med 50 kvinder i Aarhus

Så er det lørdag, stadigt væk ikke noget forår at kigge efter, men jeg har endelig lidt energi til at skrive nogle ord om den work shop som dejlige Sarah og jeg lavede sammen torsdag aften i Aarhus C. Det hele foregik gennem vores communities Moneypenny / eQuinomics. Det var ca 50 kvinder som mødte op, og jeg har nok aldrig været så excited indenfor et oplæg før. Det var så sjovt og givende at dele aftenen med alle som var med. 🙂 Vi hade to assistenter med, Hanne og Lea, og det hade aldrig gået uden dem. Hold op det er mere arbejde at forberede en workshop end jeg hade tænkt før vi gik igang.. Men so worth it. <3 Jeg er så glad for Sarah som lavede den meste af planlægningen (selvom hun er igang med spaciale og det hele), da jeg har haft lidt fysiske udfordringer og mit fuldtidsjob at fokusere på..Vi kom omkring ting som budget, buffer, hvorfor man skal investere – “frihedskonto” osv. Kvinder har en fx en i alt 25% lavere pensionsformue end mænd (2016, Dansk Statistik). Det er noget som i hvert fald motiverer mig – jeg vil have penge til at være fri og have muligheder som pensionist. 🙂 Vi snakkede om de forskellige værdipapirer, de forskellige investeringsbanker, og hvordan det ser ud når man åbner et depot. Vi kom igennem forskellige strategier, også vores egne. Og selvfølgelig snakkede vi en del om tidshorisont, risikoprofil og om at kende sig selv som investor. Det synes jeg er noget af de absolut vigtigste. En ting som bliver mere og mere klart i mit hoved, når det kommer til investering, er at børspsykologi spiller en STOR rolle. Det er vigtigt at man ved hvordan man fungerer når det hele går i rødt, og at man holder sin strategi no matter what. Man lær sig selv at kende bedre og bedre hen ad vejen.. og markedet. Det er vel derfor jeg ikke kan lade vær med at kigge mit depot hver dag. 🙂

Den fine feed back vi fik efter denne workshop giver meget energi til at blive ved med at arbejde for at få flere kvinder at tage bevidste økonomiske valg, og måske komme i gang med sine investeringer. Tak til alle som var med. 🙂

/Linnéa

 

OP: Sarah om tidshorisont, risikoprofil og strategi :). NED: Hvad motiverer mig til at imvestere? … All of the above 🙂