Aktiespejder i Stockholm

Sidste weekend var jeg i Stockholm for at besøge min veninde Julie og hendes kæreste i deres nye lejlighed. Den er btw bygget af Tobin Properties, en virksomhed man kan investere i (link til deres hjemmeside HER). Virkelig smuk lejlighed! Oh hold op de bygger! Andre virksomheder som var i gang i “bygge-Stockholm”var svenske NCC, Skanska og Ahlsell.

 

Den dejligste tag terasse! (Og Tobin er stadigt i gang med at bygge 🙂 )
Tobin Prop. er lige lidt pressede for tiden – med usikkerheden omkring boligmarkedet og renter, tænker jeg.

Jeg var også en tur ind til centrum for at mødes med dejlige Anna Svahn, som er kvinden jeg driver Economista sammen med. Vi er også i gang med et bog projekt om investeringer, og det er helt vildt spændende! Det er ikke meget fritid jeg har disse dage. 🙂

Aktiespejder

At spejde. Jeg troede først jeg kunne skrive ”På aktiespejdning i Stockholm”, men det ord findes ikke på dansk. Så nu bliver det ”Aktiespejder i Stockholm”!

Peter Lynch er en kendt bogforfattere og investor. Han skriver fx om at man kan kunne prøve at finde trends/produkter/butikker før andre ved at ”spejde” i byn/samfundet. Ved at gøre dette kan man også lære produkter bedre at kende.

Nå, hvis man tager det til sin spids, så kunne man altså også kigge rundt og se fx hvor mange mennesker der handler i H&M* eller Pandora. Det synes jeg er lidt sjovt – så kiggede selvfølgelig, som en god aktiespejder, på en af Pandorabutikkerne i Stockholm. Desværre var det ikke særligt mange mennesker inde i butikken. Mån ikke det findes en af jer læsere som snart skal til Kina – rapportere i sådant fald meget gerne hvordan butikkerne ser ud der! 🙂 Jeg tror Pandora har gode muligheder til vækst i Kina.

Btw, Pandora… Jeg ville gerne ind ved 572. Men så ville jeg se om den skulle vende. I dag op >3%. Øv. Nå. Tålmodighed. 🙂

*Når det kommer til H&M så er det nok mere vejret som bestemmer hvordan det går for virksomheden end hvor mange som er i butikken. Er det tilbud så finder man jo mange i butikkerne – men så sælger de jo også til billigere pris = mindre marginaler. Så man skal altså tage den her ”aktiespejde-ting” mere som en sjov ting, og hvis man skulle bruge det – kun bruge det sammen med andre parametre som nøgletal osv. 🙂

Læs hvad Anna Svahn skriver om dette HER. Mega godt indlæg.